måndag, augusti 31, 2009
söndag, augusti 30, 2009
Flera etiketter
Etiketter: Böcker, CD, Film, Kristendom, Sex
Kolla hjärnhalvorna
"En person med båda hjärnhalvorna väl utvecklade växlar utan svårighet mellan dem. Hos några sker emellertid inte en markerad lateralisering, vilket ger upphov till en konkurrensbetonad spänning mellan de båda språkcentra. Resultatet kan bli stamning eller läs- och skrivsvårigheter - vederbörande verkar ambivalent och beslutssvag därför att två inre talare ständigt är i dispyt med varandra." (s. 25)
"Strakt lateraliserade individer rör sig mer fullständigt in i den vederbörliga halvan (det vanligaste bland män), medan mindre lateraliserade personer (det vanligaste bland kvinnor) utför en uppgift i båda halvorna." (s. 28)
"Vänsterdominerade är oftast 'högerögda' och tittat först åt vänster (...)" (s. 39)
"Högerdominerade tycker om förändringar därför att de är visuellt och fysiskt orienterade. De uppskattar det annorlunda, det disharmoniska, det skiljaktiga." (s. 39)
"Högerdominerade frodas i frihet och skyr jämförelser." (s. 40)
"När högerhjärnade skall tala offentligt tappar de ofta tråden och når inte fram till några slutsatser. (...) Högerdominerade är impulsiva och tycker om improvisationer. Vänsterhjärnade tror gärna att något som inte är planerat och strukturerat är värdelöst." (s. 41)
"Textning är mer bildmässigt än skrivstil och föredras därför av många högerhjärnade (...) Om (...) högertummen [vid det s.k. tumprovet - min anm.] kommer överst dominerar högerhalvan, och motsatsen gäller för vänster tumme." (s. 44)
Samtliga dessa citat är hämtade ur första avdelningen - "Hjärna och prestation". Bokens två övriga delar heter "Förflyttningsmekanismer" och "Hela hjärnan i arbete". "Förflyttningsmekanismer" har kapitelrubriker som "Inre brainstorming", "Visualisering" och "Varför inte lika gärna tvärtom?", medan "Hela hjärnan i arbete" består av kapitlen "Kommunikationer", "Minnet", "Stress" m.fl.
I ett kapitel tar författarna upp "Ta upp tråden igen". Olika människor har olika lätt eller svårt att s.a.s. komma tillbaka till ämnet när de har blivit avbrutna. "Högerdominerade personer är extremt känsliga för världen omkring sig och behöver längre tid för att ta upp tråden än vänsterdominerade." (s. 244)
Boken innehåller även ett test som förmodligen kan avslöja vilken av dina hjärnhalvor - om någon - som är dominerande. Man kan markera sitt resultat på en vänster-höger-linje, och det anses vara fördelaktigt om den där markeringen hamnar nära mitten. Då, kan man förmoda, använder man båda hjärnhalvorna effektivt. Min rekommendation är: läs boken och försök lista ut om du använder dina båda hjärnhalvor på ett vettigt sätt!
lördag, augusti 29, 2009
Nya etiketter
Etiketter: Begreppsförvirring, Cypern, Dum design, Märkliga djur i Vår Herres hage, Orsaker till extas, Rhodos, Återanvänt
fredag, augusti 28, 2009
Det är skillnad...
Etiketter: Aftonbladet, Israel, Organstöld, Slarvig journalistik
Jag är ute och cyklar
Men nu är det ju så, att cykeln har blivit misshandlad. Det finns ingen ringklocka på den. Hur skall man då påkalla uppmärksamhet i trafiken? Jo, det problemet har jag löst med hjälp av denna visselpipa:
Etiketter: Cykla
På lösan sand
Etiketter: Aftonbladet, Israel, Organstöld, Slarvig journalistik
torsdag, augusti 27, 2009
Några rader om Tarantinos senaste
onsdag, augusti 26, 2009
Världens bäste gitarrist?
1. Ritchie Blackmore
2. Carlos Santana
3. Jimi Hendrix
4. David Gilmour
5. Eric Clapton
6. Mark Knopfler
7. Neil Young
8. Frank Zappa
9. Richard Thompson
10. Stevie Ray Vaughan
Det är tycke och smak... Jimmy Page funkar inte på mig. Inte Yngwie Malmsteen heller. Och inte John McLaughlin. Och inte Larry Coryell. Och inte Slash. Och inte...
Etiketter: Gitarrspel
Nördigt arbete
Etiketter: Foton
tisdag, augusti 25, 2009
En toppenmodell
Den här bilden tog jag på långt håll med min mobiltelefon. Därför kanske ni ursäktar litenheten och oskärpan. Visst ser ni genast vem det är? Gina Tricots modell, så klart. Min favoritmodell.
Etiketter: Fotomodell, Reklam
En jurists syn
Etiketter: Etik, Juridik, Tryckfrihet, Yttrandefrihet
måndag, augusti 24, 2009
söndag, augusti 23, 2009
Ny TV-serie att följa
Etiketter: Skottland
Bilder från Öland denna dag
Etiketter
Om det är någon som vill veta hur många gånger ett visst sökord eller begrepp förekommer i denna blogg rekommenderas denne någon att söka så här i t.ex. Google:
site:imponera.blogspot.com[mellanslag][sökord]
lördag, augusti 22, 2009
Malliga personer - en följetong. 10
Etiketter: Malliga personer
En idé
Vad skall vi ha ingenjörer och uppfinnare till om de inte kan uppfinna det städningsfria hemmet?!?!
Etiketter: Dammsugare, Ingenjörer, Städning, Uppfinnare, Utveckling
Dumt uttryck: "Tack, snälla!"
- Du vet inte om jag är snäll. Jag kanske är nekrofil eller pedofil eller djurplågare eller nå't annat otrevligt. Det vet inte du, så kalla mig inte snäll.
Etiketter: Dumt uttryck, Snäll
En vital 50-åring
Där kan du fortsätta läsa om detta fenomen.
"My girl", "Ain't no mountain high enough", "Ain't no sunshine", "Reach out, I'll be there", "You can't hurry love"... Alla är de odödliga Motown-hits.
Ingen skivsamling är komplett utan den här trippeln. Massor med människor har ofantliga mängder med minnen kring de här artisterna och de här låtarna. Ett liv utan Motown vore ett fattigare liv.
fredag, augusti 21, 2009
Äntligen...
Etiketter: Film, Kvinnoskildring, Lars von Trier
Tack till högre makter
Etiketter: Bolt, Korstecknet
Knäppskalle i trafiken
Etiketter: Brott, Knäppskalle, Polis
torsdag, augusti 20, 2009
Tyck rätt - annars...
En person har nu sagt att "Halalslakt strider mot det djurskydd vi kämpat för i 100 år". Personen i fråga fortsatte: "Det svenska djurskyddet ska inte behöva stiga åt sidan med religionsfrihet som argument (...) Visst får våra invandrare utöva sin religion i vårt land, men vi kan inte acceptera att de för in sedvänjor som vi bekämpat och lagstiftat emot". Jag undrar hur länge h*n får behålla sitt jobb...
Ett annat "fall" som verkligen har inträffat: Författare X skulle få en positiv recension för sin bok V av den berömde recensenten Y i den stora tidningen W. Problemet var att innehållet i boken V inte var politiskt korrekt - inte ens för den stora tidningen W. Således publicerades aldrig den positiva recension av boken V som den berömde recensenten Y hade skrivit för den stora tidningen W. Hur vet jag detta? Författare X har själv berättat det för mig.
Nej, jag tror att det egentligen är lågt i tak och höga trösklar. Och för detta kanske jag får sparken.
Etiketter: Religion, Yttrandefrihet
Stephen King - vem är det?
Spänning i vardagen. Vad händer sedan? En seriemördare kliver på?
Etiketter: Minifilm
onsdag, augusti 19, 2009
tisdag, augusti 18, 2009
Lekande lätt och överlägset bra
Det är förmodligen också så här: Om man kämpar och står i med pannan i djupa veck men ändå inte blir lika bra och framgångsrik inom ett speciellt område jämfört med en annan som, i alla fall skenbart, lekande lätt blir bäst på samma något - ja, då blir man sur och avundsjuk. Man hittar på alla möjliga bortförklaringar till sitt eget misslyckande och den andres framgång.
Men det som ofta utmärker de överlägset bästa inom nästan vilket område som helst är att de verkar göra det där som de är så fruktansvärt bra på med överraskande lätthet och elegans. Det är just det vi ser när vi ser Bolt: Han - som Mats Olsson påstod i något sammanhang - "leker sig fram som om världen vore en fucking playground". Och sådant kan reta gallfeber på många.
När vi ser en "duell" mellan Bolt och Gay ser vi också en kamp mellan Den skojfriske och Den allvarstyngde. Och det är många som önskar att Den allvarstyngde skall sätta Den skojfriske på plats och göra honom till en liten och patetisk figur. "Skrattar bäst som skrattar sist", vill alla allvarliga slutligen triumfera med.
måndag, augusti 17, 2009
Morse och Wagner?
Etiketter: TV-serier
Meant to be a mentor?
Det kan nog inte bli bättre.
Etiketter: Clint Eastwood, Film
söndag, augusti 16, 2009
Finkultur, någon?
Varför tappar vissa människor omdömet när det gäller just kultur? En person som är väldigt noggrann med vilken bil, värmepump, kyl/frys, stereoanläggning, dator, TV, mobiltelefon, skinnsoffa, "outfit" etc. h*n skall köpa tycker att kvalitet, "prestanda", "komfort", testresultat m.m. är jätteviktiga. Då skall det vara fint minsann! Men samma person kan ge fullständigt f-n i vilken ny DVD-film eller CD-platta eller bok h*n skall köpa. Då är det inte längre så noga. Besynnerligt.
Någon annan...
"Eftersom alla andra gör det, så måste det vara rätt" eller
"Eftersom ingen annan gör det, så måste det vara fel" eller
"Jag vet att detta är fel, men det är väl alltid någon annan som kommer att påpeka att det är fel".
Sådana misantropiska tankar kommer över mig när jag tänker på damernas 10 km-lopp i friidrotts-VM. Det borde ha funnits många där som kunde ha påpekat det stolliga med en sådan start - men starten gick som om inget tokigt hade hänt.
Bättre sent än aldrig
Att det skulle behöva ta så lång tid att upptäcka! Jag stod ju och höll hans "Wolf Solent" i mina händer när de (Inte mina händer. Boken gavs ut i två volymer.) första gången kom ut på svenska - och jag minns att jag tänkte "Det här måste jag läsa!", men det blev aldrig av.
Och nu finns det ännu en anledning att resa till Wales. Den förra anledningen hette Dylan Thomas.
lördag, augusti 15, 2009
Några tankar kring Gardells nya bok
Låt mig först konstatera - så att det inte skall råda något tvivel om det - att Jonas Gardell är en av detta lands största nu levande författare. Det går inte att komma undan det lätt konstaterbara faktum att han skriver - ursäkta - som en gud. Bladen vänder sig nästan själva. Det är ett flyt, ett engagemang och en energi i språket som gör att jag har svårt att lägga boken ifrån mig. Jag tänker "Bara ett kapitel till!".
Men... Jag blir förvirrad. Och det är jag nog inte ensam om. Jag undrar vad Gardell egentligen vill. Jag tror ju t.ex. inte att "Om Jesus" får flera att bli kristna. Jag tror snarare, att vissa kristna efter läsningen kommer att tappa tron.
Visserligen skriver Gardell redan tidigt:
"Alla som någonsin skrivit om Jesus har haft en agenda. Och det gäller i högsta grad mig själv och min bok om Jesus.
Mitt syfte var att skriva en så strängt objektiv bok som bara var möjligt, där jag i så hög utsträckning jag kunde uteslöt mig själv ur texten.
Jag misslyckades. Uppgiften visade sig vara omöjlig - kanske är den inte ens önskvärd.
Inte heller jag kan frigöra mig från vem jag är och vad jag innerst inne hoppas och vill att Jesus skall vara.
Glöm inte det." (s. 17)
Och längre fram:
"Liksom evangelisterna skrev för sin tid skriver jag för min. Också jag har en agenda, en avsikt och jag har en tro. Glöm inte det!" (s. 339)
Men... Var det hela agendan? Att försöka skriva så objektivt som möjligt? Det tycks mig finnas en dold agenda som kanske kan sammanfattas i "Ingen annan skall bestämma över min tro". Det finns ofta en bestämd avsikt bakom ord. Och jag undrar fortfarande vilken avsikt Gardell har med sina ord.
Sist i boken skriver han "Jag är författare, jag är inte forskare och inte akademiker." (s. 358) Samtidigt är det just forskare och akademiker han så förtvivlat försöker imitera! Hans notapparat är imponerande, liksom hans litteraturförteckning. Inget undgår hans falkblick. Ibland blir det nästan löjeväckande och jag ser honom framför mig så: likt en nörd hänger han över boksidorna och glömmer världen runt omkring sig i jakten på motsägelser och underligheter. Exempel:
"De tillfällen som de synoptiska evangelierna över huvud taget nämner botgöring eller omvändelse i samband med Jesus är lätt räknade. Hos Lukas förekommer det 8 gånger, hos Matteus 4 och i Markusevangeliet en enda (1) gång.
(...) Jämför detta med ordet Guds 'rike' - som ju verkligen är Jesus huvudbudskap. Det förekommer 20 gånger hos Markus, 46 gånger hos Lukas och hela 55 gånger hos Matteus!" (s. 189)
"När jag var liten gick jag ofta för mig själv. Jag liksom drog mig undan ett stycke, med alla andra på ett lagom - jag skulle vilja säga utmätt - avstånd.
Så var det ofta hemma och så var det ännu oftare i skolan, jag gick ensam på rasterna, jag åt ensam i skolbespisningen, jag var inte där.
Det är inte helt lätt, men om man koncentrerar sig noga kan man bli så nästan helt osynlig att man knappt ens finns.
Då blir man en ande som färdas vart som helst i universum, och då, när man inte längre hör och inte längre ser, när man inte längre hörs och inte längre syns - då är man fullständigt fri - och han som står där på skolgården är bara ett skal med ingen människa i. Honom kan de skälla på hur mycket de vill och skrika hur dålig han är.
Han hör inte, för han är redan borta, i ett annat land." (s. 58f)
Men han har ändå så väldigt rätt när han skriver:
"När någon säger: Jag vet nog vem du är, jag vet nog vad du går för, får vi faktiskt svara: Det vet du inte alls. Det är knappt så jag själv vet det." (s. 85)
Men ibland kan slutklämmen bli en aning underlig:
"Min Gud är de utsattas Gud, kvinnornas Gud, de homosexuellas Gud. Min Gud är de mobbades Gud, de lidandes Gud, de maktlösas Gud.
Jag förklarar krig mot den andra guden." (s. 114)
Samtidigt förstår jag hur han resonerar här:
"Jag får inte ihop urskiljandets och gallrandets Gud med den Gud som omfattar och inkluderar (...)" (s. 150)
"(...) tro mig när jag säger att omkring er finns knarkare och alkoholister och människor som har skurit sig och svultit sig och straffat sig på de hemskaste vis, några tycker kanske att det är förkastligt att jag är homofil, men här finns varenda sexuell variant fantasin kan hitta på, här finns människor som är döende i cancer och du ser det inte på dem, här finns människor som gjort sina närmaste så illa att det skulle du aldrig vilja veta. Här finns människor som blivit våldtagna och sönderslitna och trampade på och slagna. Här finns människor som själva har trampat och slagit och slitit sönder. Och alla måste vi våga steget utför stupet och överlämna oss till Guds kärlek. Gud älskar oss inte för att vi förtjänar det, utan för att vi behöver det. Saliga är inte de goda och rättfärdiga, utan saliga är de nödställda, för Gud är kärlek och står med middagsbordet dukat.
Välkommen och Amen." (s. 182)
Gardell vet hur man manipulerar med ord. Och det gör mig misstänksam. Hans påstående att Jesus troligen var analfabet har Credoakademins Stefan Gustavsson motbevisat. Och jag är inte tillräckligt bevandrad i Nya Testamentet för att själv kunna motbevisa Gardell. Jag avundas inte den person som eventuellt skall skriva en "motbok" till Gardells bok. Det kräver kanske åratals arbete.
Etiketter: Böcker, Gud, Kristendom
fredag, augusti 14, 2009
Några rader om "Höstlegender"
Etiketter: Film
torsdag, augusti 13, 2009
Opålitlig sökhjälp
Etiketter: Krångel
Galago utvecklar vad?
Detta är en del av målsättningen:
"Kulturföreningen Ordfront vill med språket, det talade och skrivna ordet, medverka till att människor utvecklar sitt samhällsengagemang och sitt kritiska och självständiga tänkande.
Ordfront vill i den svenska folkbildningstraditionens anda verka för att demokratin ska utvecklas och fördjupas i alla delar av samhället.
Ordfront vill att omtanke och solidaritet ska vägleda samhällsutvecklingen."
Så... Taffligt tecknade serier om en kille som knullar runt och inte riktigt vet om han är bög eller "straight" utvecklar människors kritiska och självständiga tänkande?
Etiketter: Kitsch
Just nu 192 kommentarer
Mindre och ett led mindre
onsdag, augusti 12, 2009
Strul
Etiketter: Krångel
tisdag, augusti 11, 2009
Inga mord? Gäsp...
Etiketter: Brott, Böcker, Kitsch, Konsumismen
Var Jesus analfabet?
Etiketter: Kristendom
måndag, augusti 10, 2009
En gammal goding
Låt mig således citera.
"Hos Robbe-Grillet är beskrivningen alltid antologisk: den fångar föremålet som i en spegel och gör det till åskådningsmaterial, vilket innebär, att detta framfusiga föremål tillåts uppta vår tid utan hänsyn till de krav berättelsens dialektik ställer på det. Föremålet dröjer sig kvar, får samma frihet att breda ut sig som ett Balzac-porträtt, och detta utan att vara lika psykologiskt nödvändigt." (s. 31)
"Robbe-Grillets betydelse kommer av att han har angripit den traditionella skrivkonstens sista bålverk: det litterära rummets uppbyggnad. Hans insats är lika viktig som surrealismens gentemot rationalismen, eller avant-gardeteaterns (Beckett, Ionesco, Adamov) gentemot den borgerliga scenkonstens yttringar." (s. 42)
"Det som skiljer oss från Voltaire är kanske, när allt kommer omkring, att han var en lycklig författare. Ingen har bättre än han förstått skänka striden för Förnuftet en sådan festlig prakt." (s. 102)
"Voltaire har skrivit historieböcker för att uttryckligen säga ifrån att han inte trodde på Historien: Ludvig XIV:s århundrade är ingen organism, det är ett slumpartat sammanträffande av företeelser; här ha vi Dragonarderna och där Racine." (s. 104f)
"Sådan är Kafkas paradox: konsten är beroende av sanningen, men eftersom sanningen är odelbar, är den ur stånd att känna sig själv: att uttala sanningen är att ljuga. Författaren är sanningen, och ändå ljuger han när han talar (...)" (s. 155)
"(...) den 'sannaste' litteraturen är den som vet sig vara den mest orealistiska av alla, såtillvida att den vet att den väsentligen är ett språk; litteraturens sanning ligger i detta sökande efter ett sätt att försona tingen och orden, litteraturen är spänningen i ett slags medvetenhet som uppstår genom orden samtidigt som den begränsas av dem, som förfogar över en både absolut och osaklig makt." (s. 180)
Se där ett axplock. Jag hade kunnat ge flera exempel, men jag tror det har framgått - att detta är en läs- och tänkvärd bok. Det kryllar inte av sådan litteraturkritik.
söndag, augusti 09, 2009
Utvald - pyttsan
Etiketter: Kitsch
lördag, augusti 08, 2009
Kass av TV4 Sport
Här och här (bl.a.) finns mera information om matchen.
Här finns en snutt att titta på - men den är försedd med retfull musik. Det är ett irriterande ofog att lägga på musik till allt möjligt.
Det här slutar nog med att jag köper den här.
Några rader om "Lemming"
Jag misstänker ibland, att kritiker ger oförtjänt höga betyg till saker som de inte riktigt förstår. Hellre än att göra bort sig som lite dumma låtsas de förstå.
Personligen vill jag ge den här filmen en trea på en femgradig skala. Jag vill inte påstå att jag begriper den. Jag tycker, att den spretar för mycket åt olika håll. Vill den vara en psykologisk thriller? Vill den vara en skräckfilm? Vill den vara en fantasyfilm? Vad är dröm och vad är verklighet? Jag hade önskat en mera renodlad film.
Det påstådda obehaget blir inte särskilt obehagligt, därför att de effekter som avsetts att vara skräckinjagande inte blir särskilt skrämmande. Och när det gäller kvinnorna... Jag kommer osökt att tänka på debatten om Lars von Triers påstådda kvinnohat. I denna film framställs kvinnorna som (i alla fall ibland) mycket obehagliga. Åskådarens sympatier hamnar hos den manlige huvudpersonen - ett offer. En annan parallell till Trier är att här förekommer två kvinnofigurer som på något mystiskt sätt smälter samman. Man undrar "Vem är hon nu?". Och Triers "Antichrist" har jämförts med Bergmans "Persona", där man kunde ställa samma fråga - "Vem är hon nu?".
Vidare: denna film har jämförts med Hitchcockfilmer och "Sjätte sinnet" och David Lynch-filmer m.m. Finns det ingen som har jämfört med Ray Bradburys noveller och filmen "Caché"? (Se även denna bloggpost.) Det vore på sin plats.
Till sist: här kan du läsa vad kritikerna tyckte. Det är extra spännande att jämföra vad Moviezine och SvD ansåg.
Etiketter: Film, Kvinnoskildring, Lars von Trier
fredag, augusti 07, 2009
Ännu mera om Lars
Jag tror, att Lars von Trier har en sällsynt förmåga att reta upp folk. Vissa hatar honom, vissa höjer honom till skyarna. Jag tillhör snarast den senare kategorin. Jag menar, att han är en av de alltför få filmregissörer som verkligen har något väsentligt att komma med. Han ställer saker och ting på sin spets, tar ut svängarna ordentligt och tvingar oss att tänka och reagera. Den som förhåller sig likgiltig till hans filmer är antingen ovanligt korkad eller helt känslokall.
Etiketter: Film, Kvinnoskildring, Lars von Trier
Mera om Lars' senaste
Etiketter: Film, Kvinnoskildring, Lars von Trier
torsdag, augusti 06, 2009
Did you mean...
Nej, Spotify, det menade jag inte.
Är personalen från Barcelona?
Etiketter: Kitsch
Ett kort på efterkälken
(Det blev alltså inget kort på en kälke som var efter.)
onsdag, augusti 05, 2009
Reslusten väcks
All together now...
Etiketter: Film
tisdag, augusti 04, 2009
Ett porträtt som heter duga
Du får inte glömma att hålla koll på Tidningen Kulturen. Sällsynt berikande.
måndag, augusti 03, 2009
Talang?
söndag, augusti 02, 2009
Bra köp
När det däremot gäller filmatiserade skildringar av amerikansk maffia är det fortfarande "Gudfadern" och "Gudfadern II" som är Mästerverken. Martin Scorseses maffiafilmer - med "Maffiabröder" som bäst - nafsar dem i hälarna.
Inte smart
lördag, augusti 01, 2009
Om emotionell intelligens
För det andra innebär inte den emotionella intelligensen att man ska ge sina känslor fritt utlopp (...)
Inte heller är kvinnor 'smartare' i fråga om emotionell intelligens (...)
kvinnor i genomsnitt är mer medvetna om sina känslor, visar större inlevelse och har bättre interpersonell förmåga. Män är å andra sidan mer självsäkra och optimistiska, har lättare för att anpassa sig och kan hantera stress bättre. (...)
Om man tittar på de totala värdena för män och kvinnor, uppväger starka och svaga punkter varandra så att det med avseende på den totala emotionella intelligensen inte blir några könsskillnader." (s. 14f)
Vidare:
"Enbart ett briljant intellekt kan inte placera en forskare på toppen om hon inte också har förmågan att påverka och övertala andra. En person som är genial, men lat eller tystlåten kan ha samtliga svar i huvudet, men det ger ju inget om ingen annan vet eller bryr sig om det!" (s.39)
"Sammanfattningsvis: för stjärnprestationer i alla arbeten är den emotionella intelligensen dubbelt så viktig som den rent kognitiva förmågan." (s. 44)
"Människor längtar efter feedback, men alltför många chefer, förmän och direktörer kan inte ge den (...)" (s. 163)
"(...) hög-IQ-medlemmarna ägnade för mycket av sin tid åt att konkurrera i form av debatter som blev en oändlig uppvisning i akademiskt artisteri. (...) Alla var så upptagna med att bli den intellektuella stjärnan att teamet misslyckades." (s. 221)
Och så vidare... Den här boken är mycket läsvärd.
Alex kan ha rätt
Jag tror inte alls - som många andra bloggare tror - att bloggosfären är en viktig maktfaktor. Jag tror tvärtom att Jinge, Henrik Alexandersson och andra otroligt flitiga bloggare kan stånga sina pannor blodiga utan att påverka särskilt mycket. Jag tror dess värre att bloggare mest betraktas som några udda halvfigurer, några typer som inte lyckas på annat håll och därför krampaktigt försöker göra skillnad i bloggosfären.
Och jag då? Skulle jag göra skillnad? Nej, det tror jag inte. Men jag håller på ändå - som någon sorts självterapi.
Etiketter: Makt