måndag, november 24, 2008

Sveriges sämsta skivomslag

Den här boken kan orsaka många goda (hån)skratt:
När man bläddrar i den här boken och tittar på alla dessa makalösa skivomslag, så kan man stilla undra: "Hur tänkte de då?". Det är helt otroligt vilken dålig smak en del har. En del omslag är så töntiga att man inte kan hålla tillbaka ett nedlåtande skratt. En del andra omslag är rent äckelframkallande - var beredd med en spypåse.

Ett av de töntigaste omslagen enligt mig är det till plattan "spänsta med OK", från c:a 1965 (s. 39). Där ser vi huvud och axlar på Bengt Bedrup i förgrunden, direkt bakom till höger syns en motorhuv till någon bil och i bakgrunden syns fyra personer, i olika åldrar men med någorlunda enhetlig klädsel, göra några jönsiga rörelser. Smaklöst.

Ett annat jönsigt omslag har dessutom en kul kommentar. Det gäller Göran & Ruth Stenlunds "Han kommer snart", från 1967 (s. 36). Göran och Ruth står vid Riddarholmen och blickar ut över vattnet. Bildtexten börjar: "En bild av tålmodig väntan. Jesus kommer snart - men kanske inte just med båt till Riddarholmen".

Upphovsmännen Mattias Boström, Martin Kristenson och Fredrik af Trampe måste ha haft hemskt roligt medan de gjorde urvalet till denna bok!

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida