torsdag, juli 31, 2008

Sthlm kort

Det blev en liten tripp till Stockholm. Vi hade väl tänkt att stanna där till fredag eftermiddag, men nu fick vi lämna Kungl. Hufvudstaden i dag på förmiddagen. Jag går inte in på några detaljer, men jag fick köra frun till akuten på Södersjukhuset (SÖS) i tisdags. Där blev vi först väldigt snabbt och proffsigt omhändertagna. Allt gick i en rasande fart - tills att vi skulle till röntgen. Där började de lååååååååååååååååååånga väntetiderna. För att göra en lång historia kort: vi tillbringade c:a fem timmar väntande på "SÖS"! När ena armen var gipsad och hulda makan hade fått vila en stund efter gipsningen kunde vi äntligen lämna sjukhuset.

Det krävs operation och vi vill att den utförs hemmavid. Därför blev vår Stockholmsvistelse kortare än beräknat. Men vi hann uppleva en del ändå. Bl.a. gick vi en ganska lång promenad till och från Gamla stan i går på kvällen. Vi fick vara med om en nästan magisk afton. Stockholm i skymningen en ljum och vindstilla sommarkväll är mycket svårslaget. Kanske finns det ingen annan huvudstad som kan erbjuda något mera makalöst. När vi var i närheten av slottet och på väg till Strandvägen stannade jag upp och sade ungefär:
- Stå här och vrid dej 360 grader runt. Se vad som fångar ögat. Det finns inget störande inslag någonstans. Allt är vackert. I hur många andra städer har du så vackra vyer vart du än ser? London t.ex. är fult i jämförelse. Och här kan du bada i vattnet mitt i sta'n. I hur många andra huvudstäder gör du det? Nej, Stockholm är fantastiskt. Det kommer vi inte ifrån.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida