lördag, november 15, 2008

Livet efter

"Banbrytande vetenskapliga experiment om fortsatt existens efter döden" är undertitel till Gary E. Schwartz' bok "Kontakt med andra sidan?" (Denna upplaga från 2004). Och om dessa experiment går att upprepa av andra forskare och leda till samma slutsats, så är de onekligen banbrytande.

Boken hävdar, att medvetandet fortsätter att finnas efter det att kroppen har dött. Schwartz satte hela sitt utmärkta akademiska rykte på spel när han tillsammans med en kvinnlig forskare började studera ämnet närmare. Till sin hjälp måste de ta medier som kunde komma i kontakt med "andra sidan". Man kom till häpnadsväckande resultat.
I ett fall som beskrivs i boken visade sig Jesus för den döde, trots att den döde inte hade varit troende (s. 90ff). Gång på gång, med flera olika medier bekräftades hypotesen att medvetandet fortsätter att existera efter "livet här på Jorden". Resultaten kunde inte förklaras med hjälp av slumpen eller telepati.

Man gjorde flera experiment för att försöka avslöja alltihop som en bluff och medierna som lögnare. Det lyckades inte. Alla sessioner ledde fram till samma slutsats.

Vad skulle i så fall denna kunskap kunna leda till? Jo, t.ex.
"Att din tid här på jorden är avsedd för att du ska få avancerade lektioner i kärlek och medkänsla och för att du ska hedra de många gåvor du har fått genom att lära dig hur du ska ge till din familj, dina vänner, samhället och världen som helhet. (...) Vi skulle nu veta att livet på jorden inte är en kapplöpning och vi skulle inte längre känna en intensiv press att åstadkomma så mycket som möjligt på kortast möjliga tid." (s. 238f)

Mera: "Om vi helt kunde acceptera att målet med att skaffa materiella ägodelar inte är lika viktigt som kvaliteten på den tid vi tillbringar med de personer vi älskar, skulle vi vara lyckligare och friskare." (s. 240)

"Medvetandet existerar oberoende av hjärnan. (...) Psyket kommer först, hjärnan sedan. Hjärnan är inte den som skapar sinnet, den är sinnets kraftfulla verktyg. Hjärnan är en antenn och mottagare för psyket, som en sofistikerad TV eller mobiltelefon. (...) Psyket sträcker sig som ljuset från fjärran stjärnor." (s. 268)

Mera läsning här.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida