lördag, september 27, 2008

Lite om "No country for old men"

Sedd:
Sent på Jorden - så känner jag efter att ha sett den här filmen. Det finns inget ljus i tunneln. Allting bär käpprätt åt helvete. Det onda kommer att stå som segrare över det goda.

Bröderna Coen är duktiga, visst, men är de verkligen så makalöst kolossalt fantastiskt otroligt bra som många vill ha dem till? Nej, det tycker inte jag. Satt i händerna på t.ex. Martin Scorsese eller Francis Ford Coppola hade den här filmen sannolikt blivit klart bättre. I min bok får den här filmen en fyra på en femgradig skala. En film man bör ha sett - men inte så mycket mera.


Alla filmrecensenter verkar vara löjligt överens: detta är ett mästerverk. Jag hoppar över alla "stora drakar", ty de säger ungefär samma sak, (Se här) och tar i stället en recension från bloggosfären. Där är det som det så ofta är bland bloggar - du finner en del mycket intressanta kommentarer.

Nu vill jag se "There will be blood"...

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Janne A sa...

Håller med. Gillar i viss mån bröderna Coens filmer, men nog är de ganska överskattade!? Och vad i all världen betyder filmens avslutande monolog? There Will Be Blood är i mitt tycke en mycket bättre film, 4+ mot en 3:a för No Coutry For Old Men.

5:18:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Just det!
1. De är överskattade.
2. Den avslutande monologen i "No country for old men" är onödigt svår-/o-begriplig.
3. Nu måste jag bara se "There will be blood".

8:17:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida