lördag, juli 12, 2008

Intryck från London. 3

Det slog mig medan vi åkte rundtur i buss och båt, att det inte verkar finnas någon plan för hur London skall få växa, rent arkitekturmässigt. Om jag inte minns fel, så hade prins Charles i någon TV-intervju för några år sedan mycket starka invändningar mot förfulandet av London. Han menade att det blandades alldeles hej vilt mellan byggnadsstilarna. Jag håller med honom när jag ser t.ex. detta:
Nåväl, the show must go on. Tower Bridge sedd från vattnet:
Så här ser Themsen också ut - och jag förstår varför varken fiskare, badare eller fiskmåsar syntes till. Themsen verkar vara en tickande miljöbomb:
Entrén till Westminster Abbey - en fantastisk byggnad - syns här nedan. Men det retar mig att inträdet gick på 12 pund per vuxen. Jag tror inte, att Jesus skulle uppskatta kommersialiseringen av kyrkan.
Inte visste jag att jag har fått ett sjukhus uppkallat efter mig:
St Paul's Cathedral fångad i flykten medan bussen rullade...:
...och här några meter senare:
Sådana här tjusiga blomsteruppsättningar som här nedan såg vi inte många i London. De var däremot mycket vanliga i Dublin när vi var där.
Bild tagen under bussturen - Tower Bridge:
På kvällen den tredje dagen åkte vi tunnelbana till Notting Hill med avsikt att äta där. I vårt sökande efter lämpligt matställe lade jag märke till detta ganska vackra hus:
Vi gick från pub till pub på jakt efter mat och öl men vi fastnade till slut för en vanlig restaurang med grekisk mat. En av pubarna serverade inte ungdomar under 18 år efter ett visst klockslag - och då menar jag mat. Jag tänkte, att det var en löjlig regel. Om föräldrarna är med, så borde det vara OK.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida