torsdag, juli 17, 2008

Behandla varsamt

Ännu en kanske oväntad konstellation. På bilden saknas George Harrison. Gruppen hette The Traveling Wilburys och gav ut två album. Roy Orbison var bara med på det första albumet. Han dog tyvärr endast några veckor efter att "debutalbumet" kommit ut.
Jag gillar så'nt här - när det blir bra. (Det kan också gå helt åt skogen.) Var och en var ju megakändisar på var sitt håll. Här förenades de, utan en massa krusiduller och märkvärdigheter. De hade liksom ingenting kvar att bevisa. De bara gillade att spela tillsammans. Gott nog.

Jeff Lynne var ju en av förgrundsgestalterna i Electric Light Orchestra. En gång för många år sedan nu sade jag till en sällsynt kunnig musikexpert att om The Beatles hade fortsatt spela tillsammans, så hade de förmodligen låtit som just Electric Light Orchestra. Experten höll med mig. Han hade tänkt i samma banor. Och Traveling Wilburys lät som en blandning av bl.a. The Beatles och Electric Light Orchestra - om man tänker bort ELO:s ofta arbetsamt pompösa arrangemang.

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Janne A sa...

Traveling Wilburys – i mitt tycke tidernas bästa "supergrupp".

1:20:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

All right, man!

2:28:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida