torsdag, juni 19, 2008

Svarta dagar för Sverige

Det går just nu utför med en väldig fart för detta land. Det visas framför allt med dessa två punkter:
1. Vi har ingenting i ett fotbolls-EM att göra
2. Vi har bevisat att demokratin inte fungerar.


Punkt 2? Jo, så ser jag på det. I och med att EffÄrrA-lagen har röstats igenom, så har Sverige bevisat att vi har en befolkning som inte är byxad att ha demokrati. Nu när vi har godkänt EffÄrrA-lagen så har vi därmed också bevisat att vi är en samling nötter som röstar fram nötter till riksdagsplatserna.

Hur tänkte man då - när man knåpade ihop lagförslaget? De som tänkte ut det kan väl inte ens knäcka rövarspråket? Vad betyder kokalolasosfofinontot? Hur kan de inbilla sig att stoppa terrorism med hjälp av EffÄrrA-lagen? Det är så naivt och dumt att jag darrar av irritation. Presumtiva terrorister blir nu ännu mera lockade att försöka angripa Sverige med terrorhandlingar. De kommer att se det som en utmaning att anta. De kommer att hitta på krypteringar och koder som tar evigheter att knäcka.

Hur tänkte förslagsställarna att laglydigheten skulle kontrolleras? Skall man gå in och läsa vartenda mail? Skall man avlyssna vartenda telefonsamtal? Skall man kontrollera vartenda SMS? Om man inte gör det, så kan ju något kriminellt slinka emellan. Och har man glömt bort att det finns något som kallas personliga möten ansikte mot ansikte? Skall de avlyssnas med dolda mikrofoner? Och har man glömt bort att det finns gammaldags brev? Skall man sprätta upp alla misstänkta kuvert? Etc.

Man borde emigrera. Sverige är inte riktigt klokt.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida