måndag, mars 03, 2008

Fram ur gömmorna

Underliga saker kan man finna när man letar i gömmorna. Här kommer två teckningar som jag gjorde när jag var liten. Jag bekänner: jag har aldrig varit bra på att teckna och jag kommer förmodligen inte att bli det någonsin. Jag hoppas dessa barndomsfiaskon är preskriberade nu.
Varför försökte jag rita "Världens största rompa" och "Världens minsta rompa"? Och vad har cowboyn med saken att göra? Har han världens största mage?
Här skulle en gangster skjuta en ängel och "Leif ska ta ägg, då kommer mamman med mat". Det är inte lätt att veta hur barn tänker.

Min barndoms teckningar kanske är en guldgruva för en "hjärnskrynklare"? Jag minns att mina teckningar ofta handlade om våld, mord, brott och straff, tjuv och polis och ond, bråd död. Min första skolfröken blev chockad över mina våldsamma fantasier. Jag fattar inte var jag fick allt ifrån.

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Galaxa sa...

Jag tycker de är otroligt charmiga! Skicka in till Liljewalchs bums. Men säg för all del att du gjort dem nu, i vuxen ålder, annars betraktas de inte som naivistiska!

6:26:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Ha! Ha! Tack för den kommentaren! Du har kanske rätt...

8:47:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida