tisdag, februari 26, 2008

Besynnerlig inställning

Skärmbildsdumpning från Expressen:
Jag blir trött. Ungefär en femtedel av de personer som har bemödat sig om att svara påstår sig alltså inte läsa böcker. Stackare. Det är nästan så att jag vill fråga dem: "Hur känns det att leva i ett sådant andligt mörker?". Men de skulle kanske inte förstå frågan? Är det någon märklig princip bakom denna inställning? Tror man sig bli hjärntvättad? Tror man sig vara allkunnig och s.a.s. färdigbeläst? Är man inte det minsta nyfiken? Är man helt enkelt väldigt lat och likgiltig? Vad är det frågan om?

Etiketter:

8 kommentarer:

Blogger Bloggblad sa...

Men det fattas ett svar: Jag tänker inte handla på bokrean, jag lånar allt jag läser på bibblan...

För jag tror faktiskt att fler gör som jag.

9:30:00 em  
Blogger Madicken sa...

Vad vore livet utan böcker? Många lånar jag på biblo, men en del vill jag köpa för att läsa om, eller ge bort till någon för att dela en fin läsupplevelse med.

12:44:00 em  
Blogger Ola Claesson sa...

20 procent läser aldrig böcker? Tja, på gymnasiet ansågs jag vara "bög" för att jag läste. Men det känns som deras förlust (de som inte läser alltså, de homosexuella behöver inte sörja - jag hade inte varit någon tillgång).

4:31:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Ett ämne som engagerar! Själv KÖPER jag numera enbart böcker som jag vill återvända till om och om igen. Det vet jag först sedan jag har läst/kollat biblioteksexemplaret. Men att ha som princip att inte LÄSA böcker? Det verkar ju totalt förryckt.

7:51:00 fm  
Blogger Jah Hollis sa...

Minns Thomas Brolins uttalande om att han "aldrig skulle bli så sjuk att han läste böcker".

1:16:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Thomas Brolin? Vem var det? ;-)

5:07:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Sorgligt. Det måste vara fattigt utan böcker. Nu är jag ju iofs gift med en dyslektiker men ävenhan läser eller lyssnar på böcker... så det finns eg. inga ursäkter...
Skulle inte klara mig utan min läsning och verklighetsflykt...

7:41:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Jag tror svaret kan vara att andra saker konkurrerar ut böckerna, andra "kortare", "snabbare" intressen som inte kräver tid och koncentration.
Snuttifiering mao.
/Gina

12:47:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida