lördag, januari 26, 2008

Kräv Orvar tillbaka!

Nu kommer kanske Filmkrönikan att läggas ner. Det är en skandal, men det förvånar mig inte. Den verkliga skandalen består i att man inte har förvaltat programmet på ett förnuftigt sätt. Filmkrönikan har aldrig varit intressant efter det att Orvar Säfström slutade som programledare. Han var ju en karismatisk och personlig typ som visste vad han ville och lade ned en himla massa engagemang i det han gjorde. Han hittade annorlunda vinklingar och använde nya relevanta grepp. Man lärde sig massor på den knappa halvtimmen ett avsnitt räckte. Ambitionsnivån var hög som en skyskrapa och hans engagemang var smittande. Det gjordes inte ett enda likgiltigt avsnitt så länge han var programledare. Visst, det kunde väl hända att jag inte höll med honom alla gånger. Men han var en grymt duktig vägledare genom filmens värld och botaniserade kunnigt och intelligent bland både gammalt och nytt. Filmkrönikan under Orvars ledning är en av svensk TV-historias bästa serier!

Sedan gick det bara utför. Helena von Zweigbergk gjorde om programmet till ett flummigt och sövande dösnackarprogram utan vare sig ambition eller djup. Det påminde om ett meningslöst pladder i ett fikarum. "Hur känner du?" "Tycker du det?" etc. Och det nuvarande upplägget? Give me a break. Snart påminner väl Filmkrönikan om Bolibompa.

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Ola Claesson sa...

Håller helt med. De kanske borde tvinga Orvar att komma tillbaka? Ett sånt engagemang och en sådan kunskap och nyfiken går inte att köpa för pengar.

5:14:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Trevligt att du håller med mig. Orvar var en jättestor tillgång.

8:36:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida