tisdag, april 21, 2009

Vacker passagerare i blickfånget

I dag på bussen hem från jobbet lade jag märke till en ung kvinna. Hon hade ett fascinerande ansikte. Hon såg ut som en "mix" av Keira Knightley
och Winona Ryder
Med andra ord var hon väldigt vacker. Man skulle kunna önska att hon blir fotomodell eller skådespelerska. Eller nej? Är jag en mullig mansgris nu? Är det förbjudet att framhäva någons skönhet? Är det orättvist mot alla andra som inte är lika vackra? Är det automatiskt en "objektifiering"? Får man inte vara nöjd med sitt utseende? Skall man hellre skämmas om man är vacker?

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Jah Hollis sa...

Det bästa är väl att man först och främst blir uppskattad för den man är och att man inte blir bedömd efter sitt utseende. Sedan ligger väl skönheten i betraktarens öga. Det är inget fel i att vara snygg, men det kan nog vara rätt jobbigt för unga människor att försöka leva upp till vissa skönhetsideal som prackas på oss från alla möjliga håll. Låt folk vara sig själva.

10:46:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Givetvis har du rätt. Men ett vackert utseende är ju inte i vägen. Och jag hänger inte läpp för att jag inte är lika snygg som t.ex. Colin Firth.

5:01:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida