onsdag, juni 06, 2007

Ett Cream-album

Året var 1967. Det var flower power, "love and peace and understanding", hippies och psykedeliskt. Det sägs att den som minns 60-talet inte var riktigt med. Då var jag inte riktigt med, eftersom jag minns den tiden ganska väl. Cream räknas ofta som den första supergruppen och deras andra album slog ganska bra i USA. Så här såg albumets framsida ut (Beskuren nedtill):
Och så här såg baksidan ut (Beskuren nedtill):
Kunde det bli så mycket flummigare?

Om inte Eric Clapton hade varit känd tidigare, så blev han i alla fall känd i och med det här albumet. Hans gitarrspel på "Strange brew", "Sunshine of your love" och "Tales of brave Ulysses" skulle bidra till att man började klottra "Clapton is God" i tunnelbanor och på andra ställen - om jag nu minns det hela i rätt kronologisk ordning.

Nu kan jag tycka att resten av albumet är bättre glömt. Det är de nämnda tre bitarna som är minnesvärda. Men "Sunshine of your love" skulle Jimi Hendrix göra bättre...

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Jah Hollis sa...

Beträffande Hendrix:
jahhollis.blogspot.com/2007/05/
tufft-att-komma-in-p-scen-efter-hendrix.html
Beträffande Eric Clapton:
Han var ju redan väldigt känd när Cream bildades (de var ju en supergrupp som det kallades när kända musiker slog sig ihop). Clapton is God-graffitin dök upp redan under hans tid i John Mayalls Bluesbreakers.

7:03:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

OK! Men tiden i Bluesbreakers var inte så väldigt avlägsen. Han lämnade den gruppen i juli 1966. Lite märkligt är det f.ö. att han figurerade på Mothers of Inventions "We're only in it for the money" hösten 1967.

7:18:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida