lördag, februari 24, 2007

Halvdan hjälp om trådlöst nätverk

Ibland blir jag förbannad på halvdan hjälp. Skall man hjälpa till, så skall man hjälpa till ordentligt. Det är min åsikt. Nu senast blev jag förbannad på en artikel i "Råd & rön".

Man skriver om "Slutsladdat därhemma". Artikeln handlar om trådlöst nätverk och vi får bl.a. veta att en person som har disputerat i radiosystemteknik hade svårt att få sin router att fungera! Artikeln bifogas slutligen med en faktaruta om "Trådlös säkerhet" - som man hoppas skall vara till hjälp. Den är möjligen till hjälp för någon som har disputerat, men den är inte till hjälp för mig.

"Ställ in routerns krypteringsfunktion", står det. Jaha? Hur gör man det då?! Det rådet var ju ingen hjälp.

"Ändra det förinställda användarnamnet och lösenordet för routern", står det. Jaha? Hur gör man det då?! Det rådet var ju ingen hjälp.

"Du bör ta bort, ändra namnet eller slå av funktionen som gör att routern automatiskt sänder ut nätverksnamnet", står det. Jaha? Hur gör man det då?! Det rådet var ju ingen hjälp.

Bakläxa, "Råd & rön"!

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Anledningen till dessa allmänna råd är helt enkelt att tillvägagångssätten är lika många som tillverkarna för routers på marknaden. Man får helt enkelt konsultera sin manual.

11:25:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida