onsdag, februari 21, 2007

Sexstress

Det var ju ett tjat om sex. I Expressen i dag kan vi läsa om sexstressade unga kvinnor. Tror fasen det, när man ställer sådana krav. Vem har inbillat dem att samtidig orgasm är höjden av lycka och att det måste vara något fel om man inte "kommer" samtidigt? Det är ju ytterligt sällsynt med samtidiga orgasmer. Och så detta ständiga tjat om att kvinnor sällan får orgasm som följd av penetrering enbart. Hur många gånger måste det påpekas att de flesta kvinnor behöver annan stimulans dessutom?

Vidare: i artikeln påstås det, att "mannen ofta får orgasm inom fem minuter". OK, låt oss gå till en hyfsat pålitlig källa - nämligen Shere Hites rapport om mäns sexliv. 70 % av männen hade enligt den rapporten upplevt "för tidig utlösning". På frågan "Hur lång tid är det?" - om det nu känns som för tidigt - svarade männen så:
Under en minut: 21 % ;
Mellan en och fem minuter: 62 % ; Mellan fem och tio minuter: 8 % ; Mellan 10 och 15 minuter: 2 % (Etc.)
En slutsats man kan dra: 83 % av männen tyckte att det "gick" för fort om man "kom" inom fem minuter (efter inträngandet alltså).
I någon annan bok har jag läst, att det är sällsynt med samlag där "juckandet" pågår i tio minuter eller längre. Och från ytterligare en annan källa får vi veta att detta "in-och-ut" normalt sett pågår i 3-4 minuter innan det är dags för mannens sädesuttömning.

En annan slutsats man kan dra: många män måste känna sig sexuellt otillräckliga.

Sexstress är alltså något som upplevs av båda könen. Vi behöver göra som i en gammal poptext: "Slow down, relax, take it easy".

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida