onsdag, februari 07, 2007

En Elektra-box

Antagligen borde jag ge den flera chanser. Jag har bara lyssnat igenom den en gång - slarvigt. Många låtar som jag tyckte hade en tradig början hoppade jag helt sonika över. Känslorna blir blandade inför denna box med fem CD:
På den tiden det begav sig var jag aldrig riktigt inne på Elektras utgivning. OK, jag var nog en av de första att tycka David Ackles var ett geni. Hans "Down river" är den bästa låten av alla de mer än 100 låtarna i denna samling.

Urval kan man ju alltid diskutera i oändlighet. I min skalle dyker denna misstanke upp: Här har man samlat en massa låtar som egentligen kunde vara bättre glömda bara för att visa hur brett Elektras utbud var under den här tiden - 1963-1973. Men nog hade jag gjort ett annat urval. Jag tycker t.ex. att det finns bättre val man kunde ha gjort när det gäller The Doors och David Ackles. Här är alltså fem CD-album. Jag kan tänka mig att bränna c:a 20 av låtarna till ett enda CD-album. Så kräsen är jag. Jag är absolut inte lika angelägen som skribenten i Rolling Stone. Och jag är ännu mindre entusiastisk än Mojos recensent - som tydligen blev helt salig.

Du kan se låtlistan här och dessutom lyssna på små snuttar. Jag fastnar för Phil Ochs, Tom Paxton, Judy Collins, Tim Buckley, självklart David Ackles - och så det makalösa Paul Butterfield Blues Band, som jag f.ö. har sett live i Akademiska föreningen i Lund en gång på stenåldern!

Det bästa i den här boxen är kolossalt bra, men tyvärr har det halkat in på ett bananskal alltför många mediokra saker.

Kuriosa: Här finns med biten "Virgo" som innehåller den snygga formulering jag nämnde här.

Till sist: bookleten är en av de snyggaste och innehållsrikaste jag har sett!

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Thomas O. sa...

Jag bara testar om man kan kommentera.

8:47:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Nu testar jag om jag kan kommentera anonymt.

8:02:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida