torsdag, juli 20, 2006

Naken

I dag har jag solat och badat såsom jag föddes: utan en tråd på kroppen. Hustrun var på sta'n med en väninna och barnen var hemma själva. Jag stack iväg (med hustruns medgivande, hm) till ett av de nakenbad som min fru och jag brukade besöka förr i tiden, innan vi fick barnen. Om Nära-Döden-Upplevelser förkortas NDU, så kan detta nakenbadande förkortas NHU: Nära-Himlen-Upplevelse.
Annica Tiger och Monica Rolfner har tidigare bloggat om detta. De var närmast lyriska inför detta fenomen. Och visst är det något visst.
Det är gudomligt skönt att låta solens strålar komma åt nästan varenda kvadratcentimeter på huden. Det är lika gudomligt skönt att kliva i vattnet utan något plagg i vägen och sedan simma omkring med könsorganen hängande och svängande lösa och lediga.
Men det kan ha sina sidor när man är man. Det kan ju finnas vackra kvinnor på samma ställe - även de helt nakna. Man kan bli förvånad över hur vackra vissa kvinnor blir när kläderna åker av. Har de sedan solat hela kroppen tidigare, så blir de ännu vackrare. Det är onekligen vackert med en kropp som är solbränd överallt. Och det är här som en skillnad mellan könen gör sig påmind. Vi män måste ibland tackla våra känslor - på ett sätt som kvinnor inte behöver. Petter Niklas kan pocka på uppmärksamhet, sticka upp sitt fula tryne och vilja visa sig på styva linan, kanske t.o.m. begära resning i målet. Det får icke ske.
Det finns vissa tysta överenskommelser på ett nakenbad. En sådan är att mannen aldrig får visa sin femte lem i erigerat tillstånd. Skulle detta trots allt hända, så måste mannen dölja det - t.ex. genom att lägga sig på magen. Många solbrända mansryggar blir det...
På tal om rygg: det fanns en man på samma strand som påminde om en silverrygg, d.v.s. en bergsgorillahanne. Han verkade måttligt intresserad av att sola och bada. Han ville nog hellre "sätta på" damen som var i hans sällskap. Deras vistelse på stranden blev inte långvarig. De åkte väl iväg någonstans för att stilla hans lustar.
En annan iakttagelse: Ett par hade valt en plats lite för sig själva. De bredde ut sina badlakan och klädde av sig allt. När de hade hunnit bada en gång och sola ett litet tag, så kom en ensam blekfis till man och valde sin plats kloss inpå nämnda par. Han hade nästan en fotbollsplan ledig, men han skulle prompt lägga sig just där! Jag såg att kvinnan reagerade. Hon misstänkte säkert, att han valde den platsen enbart för att kunna göra en liten studie av hennes underliv. Det var inte konstigt att paret sedan gick därifrån och badade, för att sedan sola på en brygga i stället.
Nå, ytterligare en intressant sak med nakenbad är jämlikheten. Här accepteras alla. Tjocka och spinkiga, bleka och solbrända, plattbröstade och storbystade, klent utrustade och välhängda, funktionshindrade och elitidrottare, direktörer och springschasar - spelar ingen roll. Här är alla lika - nakna.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida