fredag, juli 28, 2006

Dagens recept

Det är ett säkert kort. Det kan nog inte bli fel. Receptet läste vi första gången i "Köksalmanack" från 1980. På sidan 73 finns det: "Stigs seglarkotlett".
Man tager (för fyra personer):
4 fläskkotletter
smör/margarin
1½ - 2 dl tjock grädde
1½ - 2 dl tunn grädde
4 skivor smältost
2-3 msk paprikapulver
peppar och salt.
Stek kotletterna och minska värmen när de är väl genomstekta. Slå över grädden lite i sänder. Låt kotletterna puttra på svag värme i c:a 20 minuter.
Lägg på smältosten på kotletterna. När osten smälter strör du på paprikan, saltar och pepprar.
Serveras gärna med nykokt potatis. Rödvin eller öl till går bra, vilket som.
Tillägg till boken: Jag tror det var Tore Wretman som brukade påpeka att man bör ösa såsen över köttet så gott som hela tiden. Inget dumt råd.
Om du inte tycker detta är gott, så är det nog inte fel på receptet.

2 kommentarer:

Blogger Janne A sa...

Verkar gott. Det ska jag ta och prova på.

12:39:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Gör det - det vore konstigt om du inte gillar det.

6:12:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida