onsdag, april 22, 2009

Pantadpartiet

Det här är ju rena löjan. Snacka om enfrågeparti. Vad gör Piratpartiet sedan om de får igenom sina krav? De har ju ingenting annat på agendan och ingenting annat i sitt partiprogram. Fånigt, övermåttan fånigt, är alltihop. Vissa svenska väljare har nu töntförklarat sig själva.

"Vi vill skapa en kulturell allemansrätt", skriver man. Det kan översättas till: "All kultur skall vara gratis".

Inte någon gång svarar de självutnämnda hjältarna - "piraterna" - på den fullt berättigade frågan:
- Hur skall upphovsmännen få skälig ersättning för sina verk?

Bevare oss väl för sådana stolleprov som skulle bli följden om Piratpartiet skulle få en vågmästarroll i riksdagen.

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Blogger Kurt Wered sa...

Jag håller med om allt du skriver om "Piratpartiet". Dessvärre säger väl den allmänna uppståndelsen kring detta spektakel något om tillståndet i Sverige. Är det ö h t något som förmår engagera massorna så är det tillgången till underhållning av allra sämsta slag. Ytterligare ett tecken på det andliga förfall som är så karakteristiskt för ett samhälle som befinner sig i sina dödsryckningar.

12:28:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Ja hur ska dom få betalt!?


Svar:
På samma sätt som sånt här alltid har fungerat... genom att sälja saker som människor vill ha istället för att försöka kränga plastbitar som ingen vill ha bara för att det är så det fungerat dom senaste åren. Svenskars mediakostnader har varit mer eller mindre konstant ökande (trots ekonomin) under väldigt många år... så det är inte som att media industrin får mindre pengar... både film och musik bolagen har gått med ordentlig vinst och kommer så att göra även om kultur skulle, som sig bör, tillhöra den som köpt det.

Och då har vi ändå inte kommit in på frågan hur upphovrättsbrott rent praktiskt ska kunna stoppas på nätet utan att offra allas personliga integritet.

4:42:00 fm  
Blogger Jah Hollis sa...

Det finns även vettiga företrädare för Piratpartiet, men de går ju ut med att de inte tar ställning i en stor del av de frågor som andra partier har en politik för. Och det är ju, tycker jag, deras stora svaghet.
Sedan har PP många svammelputtar som Krister Svanlund i sina led. Enögda människor med rigida åsikter och oförmåga att lyssna på andras argument.
När denne "tänkare" talar om "plastbitar som ingen vill ha" och då menar skivor har det visst gått honom förbi att till exempel AC/DC:s senaste skiva Black Ice sålt i fem miljoner exemplar.
Jag tar det bara som ett exempel på en märklig argumentation. Fem miljoner människor är för KS "ingen". Och han är långt ifrån den värste.
Man tycker att de kunde vara ärliga och säga att de gillar fildelningen för att de kan få musik och en massa annat gratis.

1:00:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida