torsdag, januari 15, 2009

En publikmagnet

Jag säger: - Manuset till den här boken borde ha refuserats.
Du säger: - Va?! Nu har han blivit galen, den där bloggaren.

Låt mig förklara. "Bibliotekskatten Dewey" är egentligen två böcker maskerade till en. Om det hade varit en gymnasieuppsats, så hade läraren kunnat sätta bockar i kanten och anmärka: "Avvikelse från ämnet!" om och om igen. Ena stunden läser vi om hur författaren tvingas gå till socialen, nästa stund handlar det om att katten har försvunnit, nästa stund handlar det om hur författaren tvingas genomgå en hemsk operation, nästa stund får vi veta att katten har förstoppning - etc. Det blir en avig blandning. Boken hade blivit bättre som två. Författarens självbiografi borde ha blivit en bok för sig och skildringen av den världsberömda bibliotekskatten borde ha blivit en annan bok för sig.

Nåväl, när detta väl är sagt - visst var det en fantastisk katt! Se bara på fotot ovan. Vem kan motstå de ögonen och den uppsynen? Och boken är värd att läsa just för skildringarna av den här kattens sällsynta liv och personlighet. Varje kattälskare måste läsa denna bok! Men ni kan hoppa över författarens självbiografiska stycken. De känns bara malplacerade.

En recension kan du läsa här. Observera att recensenten inte kan stava rätt till bibliotekarien.
Du kan också läsa detta. Där har man också lyckats stava fel. (Vad är en bilbliotekarie? Någon som kan allt om bilböcker?)

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida