söndag, februari 11, 2007

En läcker bok

Tusan också. De kom före. De skrev en bok som jag skulle vilja ha skrivit. Den här boken (Prisma, 2006) har alla förutsättningar att bli en storsäljare. Om man översätter den till bl.a. engelska, franska och spanska så skulle den kunna sälja stort i länder där de språken talas. Alla har vi väl något förhållande till mat och film! Det är en alldeles lysande idé att skriva en bok om detta.
Den här recensionen är ganska adekvat. Boken är mycket inspirerande, den inbjuder verkligen till läsning på ett delikat och lockande sätt. Man vill både läppja och sluka.

Maria Holm är "filmvetare, skribent och kokboksförfattare" och Mikaela Kindblom är "filmskribent och har skrivit om film i alla former".
De har gjort ett briljant arbete när de sammanställt alla dessa referenser till matscener i en imponerande mängd filmer. Det framgår bl.a. av de nyttiga registerna längst bak i boken: filmregister, skådespelarregister och receptregister.

Själv vill jag slutligen framhäva en tredje person som har varit väldigt viktig för denna boks slutresultat: Maria Lanner. Hon var ansvarig för formgivning, illustrationer och omslag. Den här boken måste räknas som ett stort plus i hennes CV. Utan hennes kreativitet och goda omdöme när det bl.a. gäller varje uppslags oerhört snygga och väl genomtänkta layout hade boken förmodligen blivit ganska trist. Så: denna bok har inte två upphovskvinnor. Den har tre.

Slutbetyg? En femma på en femgradig skala. Vad trodde du?

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida