måndag, november 27, 2006

Pulp fiction is the shit

Det här är utan vidare snack en film man måste se innan man dör - helst flera gånger.
Mitt betyg kan bara bli en femma (på en femgradig skala). Något annat vore jönsigt att ge. Manuset, skådespelarinsatserna, snacket, soundtracket och klippningen är ju helt outstanding. Många av scenerna har välförtjänt gått till filmhistorien. Visst, man kan tycka att det är en otäck, rå, vulgär, hemsk och grym film. Men: A vadå? Så här kan livet också se ut - ibland - för vissa. Hur som helst: Jag tror inte, att Tarantino har överträffat sig själv, vare sig förr eller senare, när det gäller denna film.
Det här är intressant läsning - och givetvis det här. Det är rena guldgruvan att gå in och kolla "Memorable quotes" på IMDb. Och man kan sannerligen tala om "divine intervention" i en av scenerna... Det blir inte lätt att överträffa den här filmen, om nu någon skulle komma på idén att göra en spännande film med mycket vass dialog, fruktansvärt bra musik, väldigt intelligent klippning, fräcka kameravinklar, grymt bra skådespel etc. om två ganska dassiga smågangstrar som får i uppdrag att mörda en besvärlig jävel o.s.v. Det blir förvisso inte lätt. Frågan är om det ens är möjligt.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Ola Claesson sa...

För pojkar/killar/män i min generation (och tydligen även något äldre:) är detta en film som fortfarande citeras flitigt. Vissa repliker har nästan blivit av Shakespeare-vikt, om än inte lika existentiella.

5:49:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

That's an interesting point. Come on, let's get into character.

9:06:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Och – filmen handlar om en väska som är på driven och vars innehåll vi aldrig får se. Så sanslöst coolt.

2:53:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Correctamundo. And that's what we're gonna be. We're gonna be cool.

6:17:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida