måndag, september 04, 2006

You must have must



Ah... Det här är så löjligt gott. I stället för att dra åstad hela vägen ner till Tyskland eller vart man nu tar vägen för att hamstra öl, vin och sprit, så kan man stanna till i Kiviks Musteri och handla must och annat gott.

Jag kommer att tänka på min barndom. Far brukade alltid samla äpplen mot slutet av sommaren och lämna in dem till ett musteri hemmavid. När han sedan, några veckor senare (om jag minns rätt), kom hem med alla flaskorna blev det stor glädje i huset. Äpplemust ansåg vi vara en delikatess. Vi drack det bara till finare måltider.

Flaskorna stod i ett mörkt, svalt rum i källaren. När far eller mor gick trappan ner till källaren var det ofta något spännande på gång. I källaren fanns inte bara tvättmaskinen, sillakrusen (i Höganäskeramik), potatisen och alla mustflaskorna. Nej, där fanns också en liten verkstad där far kunde pyssla med diverse hemsnickerier - eller laga en punktering när en son hade cyklat på något vasst. Där fanns dessutom en jättelik vävstol där mor gjorde många fina trasmattor. Minnen, minnen...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida