onsdag, september 06, 2006

Jag - omogen?

I dag har jag varit på internetkurs. Vi fick bl.a. kolla hur en del hemsidor hade anpassats för att bli lättlästa. Suck. En del verkar inte ha en susning om hur man gör texter mera lättlästa. Det är inte bara att stryka ord efter ord - som en del tycks tro. Risken med dessa strykningar är nämligen att sammanhanget går förlorat. Och det är just det som har hänt med en hel del s.k. lättlästa hemsidor. Få ord - stor förvirring.
På samma kurs skulle vi också få lite insyn i bloggvärlden. Kursledaren ville mena, att bloggar är ett ganska fjantigt och omoget och onödigt fenomen. Han kunde inte förstå vitsen med dem. Han trodde, att bloggande är något närmast patetiskt och något som man växer ifrån - när man har blivit lite äldre och klokare då, antagligen. En annan kursdeltagare menade, att hon aldrig skulle ha tid att blogga eller läsa bloggar. Hon fick medhåll av kursledaren, som menade att han skulle bli utslängd av frun om han hade bloggat.
Jag hade lite svårt att lägga band på mig, men jag gjorde det. Annars hade jag ju bl.a. kunnat upplysa kursledaren om att många bloggar minst av allt är omogna och att en del bloggare skriver mycket mera läsvärt och spännande än en del journalister - och t.o.m. yrkesförfattare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida