lördag, juni 17, 2006

Bla bla bla bla bla bla bla bla - ifrån morgon och till kväll...

Så satt då Per Olov Enquist där i TV4's "Nyhetsmorgon lördag" och uttalade sig om fotbolls-VM. Var det förutsägbart - eller? Ungefär lika överraskande som att fredag följer på torsdag. Varenda gång det är OS eller fotbolls-VM så drar man fram Enquist ur gömmorna. Vad tillför det? Inte särskilt mycket.
Men det är som det brukar vara. Författare antas ha väldigt kloka saker att säga - bara av den anledningen att de har som yrke att formulera sig. Ravelli hade i det här fallet mera vettiga saker att bidraga med. Men det verkade vid ett tillfälle som att mastermind Enquist ville tillrättavisa Ravelli. Mästartänkaren menade väl att han bättre visste hur det känns att spela för landslaget i VM än vad Ravelli själv visste. Suck.
Om en sak var de i alla fall rörande överens: Att kommentarerna och analyserna inför och efter varje match tar alldeles för stort utrymme. Jag är beredd att göra som Ravelli: inte sätta i gång TV'n förrän ett par minuter före matchstart.
Men, snälla... Kan inte TV någon gång bjuda in en bloggare i stället för en yrkesförfattare? Det kunde bli riktigt spännande!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida