tisdag, april 18, 2006

Galen Gala-platta

Man kan undra hur de tänkte. Gala International hette skivbolaget och den här gruppen hette The Hipsters Singers. Tänkte man månne enligt följande? "Nu finns det en grupp som heter Hep Stars och om vi kallar oss Hipsters Singers, så kanske folk blandar ihop oss och köper den här plattan av bara farten" (Jo, den här plattan kom ut under Hep Stars' storhetstid). Eller man kanske tänkte: "Om vi kallar oss Hipsters Singers, så tror alla att vi är hippa. Det är vi ju inte alls, men ändå..."
Det vore väl elakt att säga, att den här EP:n är kass. Det är kanske mera adekvat att kalla den totalt likgiltig. Antagligen blev man den sig pålurad när man väl hade gått med i Gala-klubben. Här finns ingenting att rusa till affären om. Bland låtarna kan jag nämna "You've lost that lovin' feelin'" och "Tired of waiting for you". Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: Om man inte kan göra en cover som är minst lika intressant som originalet, så skall man låta bli. Hur kommer man över huvud taget på idén att göra en cover på "You've lost that lovin' feelin'"? Vad hoppas man bevisa? Originalet med The Righteous Brothers är ju en av alla tiders bästa inspelningar.
Suck. Det här är en EP bättre glömd.

4 kommentarer:

Blogger Maria sa...

men den är ju så SNYGG!

3:55:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Kanske det, men skenet kan bedra...

7:14:00 em  
Blogger Ola Claesson sa...

En svensk kalkonversion av en av mina Kinks-favoriter? Det kittlas lite i öronen. Synd att det inte var Waterloo Sunset, Days eller Celluloid Heroes...

8:58:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Ola: Du har inte missat nå't.

7:43:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida