lördag, maj 09, 2009

Ett album med Bryan Ferry

Det är kanske inte helt korrekt att gilla Bryan Ferry, men jag gör det ändå. Det anses ju ibland som suspekt att gilla musik framförd av en figur som verkar vara en fåfäng klädsnobb. Dessutom kan det i vissa sällskap betraktas som lite fjolligt att som man gilla en sådan sångare. Min fru är ju inte ensam om att ha ansett honom vara en av de sexigaste varelser som har gått i ett par skor. I don't care.
Vi kommer inte undan det faktum att Bryan Ferry åtminstone har varit en väldigt bra cover-sångare. Han har spelat in flera fantastiskt bra tolkningar av gamla hits - men dessutom gjort egna kompositioner och skrivit egna texter som han inte behöver skämmas för.

På detta album från 1978 kan vi höra honom sjunga sådana "gamla godingar" som "Hold on (I'm coming)", "Take me to the river", "Carrickfergus" och "That's how strong my love is". (Den sistnämnda överträffar originalet, enligt min åsikt.) Han sjunger dessutom egna verk som "Sign of the times", "When she walks in the room" och "This island Earth" alldeles lysande. Kort sagt: ett mycket bra album.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida