måndag, februari 09, 2009

Om en bok av Jolan Chang

Mina känslor i samband med Jolan Changs bok "The Tao of Love and Sex" (Denna upplaga från 1979) är blandade. Å ena sidan har den varit till stor hjälp, å andra sidan har den varit ett besvärligt hinder. Hur då?
Jo, den har både skänkt mig goda råd och gett mig prestationsångest. Det är nog inga tokiga tips man får ur denna bok, men det blir inte så kul om man försöker bli en mästare i att kunna hantera alla dessa trix och konster - och misslyckas. "Det blir aldrig som man har tänkt sig", men ändå måste man tänka att en vacker dag "funkar" det.

Man lär sig med tiden... Det är just det: man lär sig inte allt bums med en gång. Det goda har i alla fall den här boken fört med sig: jag har aldrig slutat intressera mig för olika metoder att förbättra sexlivet. Jag har aldrig slagit mig till ro och tänkt "Nu är jag fullärd". Men i dag, snart 30 år efter att jag läste boken första gången, kan jag tycka att tao inte räcker. Jag vill gärna kombinera det med lite lagom tantrasex och David Deidas idéer om sex.


Hur som helst - Johan Ekenberg har så rätt i det där med uthållighet och självförtroende. Det blir en god spiral. Ökad uthållighet ger ökat självförtroende ger ökad uthållighet ger ökat självförtroende... "Fyra sekunder" (Magnus Uggla) är bara för pinsamt. Och den där stupida generaliseringen om stigande ålder och sämre sexliv kan vi glömma. "According to me" har sex bara blivit bättre med åren.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida