lördag, januari 10, 2009

Välkommen till himlen

Om ni gillade "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café", så gillar ni nog den här också. Det är Fannie Flagg som har skrivit båda böckerna och hon har onekligen bra flyt i språkbehandlingen. Det tar inte emot någonstans. Här kan du läsa en beskrivning av boken som stämmer bra. Det här handlar om en "må bra-bok". När du väl har kommit in i den, efter så där 60-70 sidor, så lär du ha svårt att lägga boken ifrån dig.

Varför denna titel? Jo, änkan Elner Shimfissle förs till sjukhus, bedöms vara död och hamnar i himlen. Men hon återvänder till jordelivet - och kan berätta ett och annat om livet efter detta. De flesta tror att hon har blivit galen, men hon berättar en sak som hon inte rimligtvis kunde känna till såvida hon inte hade varit död och svävat högt uppe i luften...

En trevlig och gemytlig bok - som dock innehåller en mindre behaglig historia lite vid sidan om. Ungefär som i "Stekta gröna tomater..." är allt inte så oskyldigt som det verkar. Att göra en film baserad på boken känns som en självklarhet. Det är nog bara en tidsfråga innan den går på bio. En bra bagatell vill jag kalla denna bok - och jag ger den en fyra på en femgradig skala.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida