torsdag, augusti 28, 2008

Konspirationsteori

De måste vara välorgansierade. De måste ha bra kontakt med varandra. De måste vara väldigt skickliga på att inte märkas när de gör sina små sattyg. De ställer till med små eländen varje dag. Och varje dag måste kommunalt avlönad personal städa upp efter all oreda som ligan har åstadkommit.

Vilken liga? Bibliotekssabotörerna! Öh? Vad menar jag nu? Jo: det måste finnas en liga bakom alla dessa små sabotage som pågår mot våra svenska folkbibliotek.
Jag lovar: du kan hitta massor med felställda böcker i hyllorna på vilket svenskt folkbibliotek som helst. Och det är inte personalen som har ställt de böckerna fel. Och om inte biblioteksbesökare är analfabeter och vilsna yrhättor, så är det alltså en organiserad attack som ligger bakom oredan.

Tänk om sabotörerna skulle betala böter på 100 kr för varje bok som de ställer tillbaka fel... Då skulle biblioteken inte behöva finansieras på något annat sätt. Denna liga kostar kommunerna massor med pengar - därför att bibliotekspersonalen måste jobba med fel saker. När de anställda egentligen borde ägna sig åt vettigare sysslor, så måste de gå runt och ställa allting i ordning. Arbetet går åt till fel saker.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ett ord i rättan tid!!
/Yvonne

2:24:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Tack! Trevligt med respons. Jag började misstänka att den här bloggen var totalt bortglömd - eller utmobbad.

4:26:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida