tisdag, oktober 30, 2007

Spela dum

Det är tragikomiskt att se hur folk drar förhastade slutsatser. Ibland gör jag saker som är under min kompetens. Folk som ser mig göra det jag då gör verkar vara övertygade om att jag då gör något som är på toppen av min kompetens. Och så tar de för givet att jag inte klarar av så mycket mera. Prova det någon gång: spela dummare än vad du är bara för att se hur folk reagerar. Jag lovar, att det kan bli riktigt intressant.

Det framkallar skadeglädje hos mig om jag sedan ser en så fördomsfull person vända sig till någon av mina kollegor och ingen av kollegorna kan svara - medan jag kan! Nästa gång det händer, så kanske jag säger: "Du kunde ha frågat mig med en gång. Jag visste." Då kanske personen står med hakan halvvägs ned till magen och säger: "Men jag trodde ju inte du kunde veta det." Då kan jag replikera: "Nej, det är klart. Jag har ju bara läst ihop drygt 200 akademiska poäng och jag har jobbat i det här yrket i ynka 28 år. Det är ju inget."

Därför, gott folk, kommer jag här med en trivial sanning som duger att repetera: Döm aldrig någon utifrån det som först möter ögat.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Sant!

Tänker på de tandläkare från mellanöstern som nu kör buss eller bakar pizza och på de på parkbänken som visar sig vara sanna poeter och skribenter med ett fantastiskt språkbruk.

8:42:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida