tisdag, januari 16, 2007

Monty Python är inte alls pyton

Den här skivan skall man bara ha. Det hör till allmänbildningen. Att inte ha den är en allvarlig blunder.
Du behöver inte plocka fram en gammal VHS-rulle, du behöver inte leta fram rätt scen i rätt film. Här har du dem - alla godbitarna samlade på ett ställe. Tänk så smidigt. När helst du vill lyssna, så är det bara att pluppa in CD:n och njuta av "Always look on the bright side of life", "Lumberjack song", "Penis song", "Every sperm is sacred", "Brian song", "Knights of the round table" m.fl. Härligt!

Visste du, att Eric Idle skrev både text och musik till "Always look..." och "Penis song"? Eller att Michael Palin och Terry Jones tillsammans skrev texten till "Every sperm..."? Så var det. De hade många strängar på sina lyror. Men du måste väl i alla fall veta, att detta är kulturhistoria som aldrig dör? Så är det. Här snackar vi banbrytare. Och jag har ingen förståelse för människor som är likgiltiga inför eller rentav hatar Monty Python. Det måste vara något fel på dem.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

För närvarande är The philosophers song min favorit.

8:31:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

OK! Immanuel Kant was a real pissant.

9:38:00 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Får jag bidra med en reklamslogan som användes i England när den stora "alla filmerna i en box"-boxen släpptes? "Impress friends with the size of your Python. Sånt borde man inte skratta åt när man låtsas vara vuxen, men det är svårt att låta bli. Socrates himself was permanently pissed.

12:55:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Ha! Den var bra! Det är väl vanlig manlig fåfänga, det där med "the size of your python". Man vill känna sig "välhängd".

6:57:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida