söndag, september 24, 2006

Att älska med samma person livet ut

I dagens söndagsbilaga till Aftonbladet hänvisar man till den här boken (1988):
Kvällstidningarna är pigga på det där - att skriva mycket om sex. De vet att det säljer bra. Jag vill här bara göra ett litet påpekande: Att det nästan alltid - så gott som utan undantag - är bäst att gå direkt till källan. Det här är källan i det här fallet.

Ämnet är så klart jätteviktigt. Hur håller man (den fysiska) kärleken vid liv? Här får vi många goda råd i detta område. Ett par citat: "Att hålla sig i form fysiskt är ett förnämligt sätt att hålla sig i form sexuellt. (...) Man kan helt enkelt inte bli sexuell förrän man är fysisk." (s. 163).

Det många vuxna saknar i det sexuella samlivet är den intima beröringen utan samlag. Samlaget kan bli ett hinder för intimiteten - hur märkligt det än låter. Många längtar efter den där pettingkänslan man hade i ungdomen. I den här boken finns exempel på just sådana övningar där man tränar förmågan till sexuell njutning - utan penetrering. Så här skriver Dagmar om en av övningarna: "Denna övning har visat sig vara otroligt befriande för många par. Tack vare den kan de ha upplevt orgasm utan samlag för första gången och för en gångs skull kunnat vara fullständigt inriktade på den egna njutningen." (s. 83).

Du som har varit med ett tag och vill ha in lite mera spänning i vardagen: Låna boken på "bibblan" eller sök den i antikvariat.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida