tisdag, april 22, 2008

Tidens tand har bett

Inte blir man yngre. Att jag blir äldre märks bl.a. på två saker.

1. Jag pallrade mig i väg till läkare i förra veckan för att ta ett
PSA-test. Jag vill veta. Jag vill inte gå omkring och grunna. Man börjar ju undra när man har kommit några år över 50. I dag kom svaret. Proverna visade normala värden. Puh, då kan jag andas ut när det gäller det.

2. Det hjälper inte med kom-ihåg-lappar. Jag körde till affären för att köpa några saker. Huvudanledningen till utrusningen var inköp av tuggummi. Det stod "Tuggummi" så tydligt på lappen. Jag kom hem med allt som fanns nedskrivet på lappen - allt utom tuggummi. Det här med ålder och bristfälligt minne är inte roligt. Min fasa är att jag skall glömma en spisplatta på, att strykjärnssladden sitter kvar i vägguttaget, att kylskåpsdörren inte är riktigt stängd etc. när jag är sist ut hemifrån. Allt måste dubbelkollas - minst.

1 kommentarer:

Blogger Ola Claesson sa...

Det där med minnet är faktiskt värst i min ålder. Är man i tonåren är det ingen som förväntar sig att man ska ha koll på något och när man blir äldre kan man alltid komma undan med glömska (nu menar jag inte att du ska ge upp och börja påta i trädgården på heltid, missförstå mig rätt) men i min ålder finns det ingen ursäkt till att glömma saker. Förutom att an är lite bakom, möjligtvis. Och det är inte kul, för det är inte åldersrelaterat...

10:24:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida