måndag, mars 24, 2008

Vägen till lycka går genom snabba lån?

Detta är mycket moget skrivet av en ung man. Han har fattat galoppen. T.ex. detta om Jantelagen och den svenska avundsjukan. Det kommer de alltid dragandes med, dessa ytliga figurer som har skaffat sig framgång alldeles för enkelt och sedan inte tål kritik för att de är så ytliga.

Det här är riktigt bra: "'Jag vill få upp tjejers dåliga självförtroende och självkänsla' säger Löwengrip i en intervju i TV8 nyligen. Jag lyfter på hatten för detta (ingen märkeshatt men ändå). Dock undrar jag hur du planerar att genomföra dessa beundransvärda visioner. Genom att fotografera fler lattemuggar? Genom att tipsa om dyra jackor de inte har råd med? Anser du att man kan sminka sig lycklig och fnittra sig allmänbildad? Kom inte och säg att du förespråkar 'man duger som man är'-filosofin. Det skulle inte ens Ebba tro på."

Nej, just det. Man duger inte som man är i dessa modebloggares värld. Och man blir inte allmänbildad genom att spela TP, Jeopardy eller Postkodmiljonären ett par kvällar. Detta är också en klyscha, men den bygger på sanning: Man blir inte allmänbildad utan ansträngning. Men i allmänbildningen ingår mera än att kunna skilja Armani från Ge-Kås.

Nej, jag tycker Tobias Persson i det stora hela har rätt. Att bara intressera sig för shopping, varumärken och annat ytterligt ytligt - vad är det för liv?

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida