söndag, januari 13, 2008

Ingen darling

Sedd:
Den var väl inte så tokig. Men ett mästerverk var den ju inte. Men en film behöver inte vara något mästerverk för att få en nominering till Guldbaggen. Det vet vi ju. Skådespelarna gör bra ifrån sig, manuset är OK, dialogen är trovärdig - men ljudtekniken är ganska kass och musiken är störande. Jag ger denna film en svag fyra. Den hade kanske fått en femma om man hade använt musik på ett mera finkänsligt sätt och om jag hade hört vartenda ord som sades.

Det här är intressant i sammanhanget. Citat: ”svensk film är konstlös funktionalitet”. Exakt. För övrigt har du väl redan läst alla recensioner som finns om den här filmen. Om inte - läs Peter Englunds bloggpost här.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Han tycker alltså inte att själva historien är det intressanta. Herregud! Varför ska han då göra film för våra skattepengar, när det inte finns någon historia att berätta? Kan svensk films långa kris illustreras tydligare? /Janne

6:20:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Just det. När blev det fel att berätta en historia? För övrigt så berättar ju filmen "Darling" en historia - och en ganska intressant sådan.

7:09:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida