onsdag, september 19, 2007

Aldrig bra nog?

Hur man än vänder sig har man ändan bak. Det är inte lätt att vara vissa till lags. TV-serien "Upp till kamp" har fått kritik för att den handlar om det den handlar om. Vissa har kritiserat den för att den beskriver en vänstervåg under slutet av 1960- och början av 1970-talet. De menar, att den där vänsterrörelsen var ju bara en liten minoritetsyttring, en liten krusning på ytan, en marginell försumbarhet. Andra kritiker har fnyst på näsan åt serien därför att den verkar ha glömt bort kvinnokampen.

Jag blir trött. Kan man inte kritisera saker utifrån vad de faktiskt är - och inte utifrån det de inte är? Sedan när kan man kräva av en TV-serie att den skall skildra ALLT och inte lämna NÅGONTING åt sidan? Här har vi en TV-serie som skildrar ett hörn av verkligheten. Det är nog, det räcker.

Etiketter:

4 kommentarer:

Blogger Ola Claesson sa...

En sak jag vill kritisera är att de var och köpte Jimi Hendrixs Electric Ladyland, släppt i oktober/november -68 (beroende på vilken sida pölen man befinner sig). När de kom hem fick de på kvällen veta att Martin Luther King blivit mördad. Han blev mördad i april -68. Sånt kan inte vara särskilt jobbigt att faktakolla.

12:53:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Sån't irriterar! Jag antar, att det är scriptans jobb att kolla det. Här har uppenbarligen scriptan slarvat.

7:25:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Ett par Dylanlåtar fick fel titlar, "Master of War" och – tror jag – "Subterranean Blues". / Janne

11:04:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Håller med dig. Det vissa kritiker skriver, säger betydligt mer om de själva, än om det de skall recensera. Man kan vinkla allting utifrån sina egna värderingar och preferenser.
Vad gäller just serien "Upp till kamp" måste medges att felfinnandet är halva behållningen. Man sade ju inte "fuck you" på den tiden, man rökte heller inte jointar, utan hasch i pipor. Man visade bilder på nya Masthugget, som inte var byggt på den tiden. Men skit samma, en ovanligt bra serien är det i alla fall.

9:51:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida