söndag, juli 15, 2007

Björn Hellberg - ett trevligt geni

Björn Hellberg blev intervjuad av TV4 i Båstad. Han är helt fenomenal. Han måste vara ett geni. Han är ett vandrande tennislexikon och hur trevlig som helst. Men han är mest känd som ett "tennisorakel". Att använda den termen på det sättet är så himla fel. Han är inte och har aldrig varit ett orakel. Han är - som han själv påpekade - inte klärvoajant. Om han hade varit ett orakel, så borde han haft 13 rätt på tipset vecka efter vecka. Denna felaktiga benämning har för övrigt den oerhört väl påläste Janne Adeen redan påpekat i sin blogg.

Nå, Hellberg har dessutom skrivit flera riktigt bra kriminalromaner. Men det kan sitta långt inne att bli känd för det. Hellberg berättade, att han kunde få en knackning på axeln när han var med på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg med frågan "Vad gör du här?". Tja, har man skrivit dussintals böcker, så har man väl en anledning att visa sig där?

Han kanske skriver en kriminalroman som utspelar sig i tennismiljö. Vad kan vara mera lämpligt? Både Ilie Nastase och Hans Holmér har skrivit en bok - på var sitt håll - som heter "Tie-break". Flera olika författare har skrivit böcker som heter något i stil med "Game, set och match" - bl.a. Tommy Engstrand. Jag hade för mig att även Bengt Palmers har skrivit en kriminalhistoria som utspelar sig i tennismiljö, men jag kan ha fått det om backhanden - förlåt, bakfoten.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tack för fina ord! /J A

12:27:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Så ja, så ja. Din blogg är ju alltid mycket läsvärd.

7:02:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida