söndag, maj 21, 2006

Lägg ner

Vadå humor? Skulle det vara roligt att Finlands tävlande vann schlagerfestivalen? Enbart genom att vara spekulativa? De hade ingen melodi att komma med, ingen scenografi, ingen koreografi. Hemska masker och lite pyroteknik - det var allt de hade att komma med. Skickligt? Absolut icke. Kul? Roligt? Skojigt? Kanske för mindre nogräknade fjantar. Jag misstänker att alla som gav Finland 12 poäng gjorde det "på skoj". Ingen kan väl på fullt allvar mena att det var bra?!
Nu kan man lika gärna lägga ner hela spektaklet. Vem kan i fortsättningen betrakta Eurovision Song Contest som en någorlunda seriös händelse? Hela arrangemanget har nu underkänt sig självt. Det har egentligen alltid varit en skenhändelse. Nu har det blivit en "hajpad" pseudosak, en uppblåst nullitet, som har överlevt sig själv. Det är "amazing" hur något så dåligt kan vara så otroligt mediabevakat.
Vad blir nästa grej? "Artister" utklädda till bajskorvar? Piskor? Dildos? Pedofiler? Om det enda som behövs för att vinna är en sällsynt spekulativ show, så lämnas nu fältet öppet för en himla massa dynga och skit. Bli inte förvånad om man t.ex. slaktar kycklingar på scenen nästa gång.
Äsch. Ur led är tiden. Vi lever i den dåliga smakens tyranni.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tycker verkligen att Eurovison Song Contest är en tråkig tillställning som inte har speciellt mycket med musik att göra. Tycker heller inte att Lordi är någonting lyssningsbart!

Men, att dessa maskprydda hemskingar vann beror kanske på att folk i allmänhet är trötta på alla plastiga schlagers? Och som du säger, kanske gjorde de det bara 'på skoj', för att tävlingen i sig inte är direkt seriös.

Men detta är ju svårt att avgöra, då "dålig smak" är relativt.

9:37:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Tja... Egentligen är det kanske inte så relativt som man tror. Vi kan väl alla t.ex. enas om att Strindberg skrev bättre än Henning Mankell?

10:08:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Ett förtydligande: Jag gillar också en del hårdrock. Men Lordi är ett skämt från början till slut. Deep Purple - de kunde göra melodisk hårdrock. Alice Cooper var f.ö. bland de första att skrämmas på scenen - och han gjorde det mycket bättre än Lordi. Han kunde t.o.m. skriva bra melodier - en sällsynt talang nuförtiden.

10:19:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida