lördag, oktober 10, 2009

Återvinningen - en källa till ilska

På återvinningen i dag. Anledning till irritation: den där tvärgående "pinnen" i mitten. Är det ännu ett dumt påhitt av EU? Satt det någon kommitté där nere och tänkte: "Hur ska vi göra det så krångligt som möjligt för folk att slänga pappersförpackningar? Jo, vi sätter ett hinder mitt i vägen!"?
Är det konstigt om folk blir arga och förbannade? Nej. Här anstränger man sig för att vara en "duktig" medborgare och så gör byråkraterna det krångligt för en. Inte konstigt alls om folk blir sura och ilskna. Folk reagerar t.ex. med att ta sönder:
Det här hörnet skulle egentligen vara täckt med någon rörlig bit. Den har någon tagit bort. Inte konstigt alls. Ett tu tre så kommer någon med en plåtsax och metallsåg och gör dessa containers mera användarvänliga. Ett sådant ingrepp borde inte vara kriminellt.

Etiketter:

3 kommentarer:

Blogger Jah Hollis sa...

Återvinningscontainrar måste ha sådana säkerhetsanordningar för att undvika att någon (ja, det handlar ju om barn då) kryper in i containern. Det inträffade ju för ett antal år sedan en makaber olycka där ett par barn befann sig inne i en papperscontainer när bilen kom och hämtade den utan att man upptäckte barnen som sedan helt enkelt krossades i återvinningen.
Men i det stora hela är återvinningsstationer en källa till irritation. Speciellt när containrar och behållare inte töms regelbundet eller när folk dumpar allt möjligt skit runt behållarna och lämnar åt andra att ta hand om det.

3:30:00 em  
Blogger Spectatia sa...

Se det positivt! Tänk vilket utmärkt tillfälle återvinnandet ändå är att få ur sig lite ilska när man slänger gamla rödvinsflaskor så hårt man kan in i glascontainern.

Kanske medan man reciterar följande dikt av Wendy Cope:

A GREEN SONG
(to sing at the bottle-bank)

One green bottle,
Drop it in the bank.
Ten green bottles,
What a lot we drank.
Heaps of bottles
And yesterday's a blank
But we'll save the planet,
Tinkle, tinkle, clank!

We've got bottles -
Nice, percussive trash.
Bags of bottles
Cleaned us out of cash.
Empty bottles,
We love to hear them smash
And we'll save the planet,
Tinkle, tinkle, crash!

8:46:00 em  
Blogger Thomas O. sa...

Jah Hollis: Ja, du har säkert rätt om det där hindret i mitten. Det är väl av säkerhetsskäl. Men man kan också undra vad små glöttar har där att göra.

Spectatia: Ja, så kan man också se på det. Återvinning som återerövring av tillfälligt förlorat jämnmod.

11:04:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida